Home » ВИЈЕСТИ » “Ипак смо ми само дјеца”

“Ипак смо ми само дјеца”

Центар модерних знања реализује пројекат “Ипак смо ми само дјеца” који се бави превенцијом малољетничког преступништва и вршњачког насиља, у 7 градова: Градишка, Србац, Кнежево, Челинац, Котор Варош, Прњавор и Бања Лука.

Пројекат ће се реализовати и код нас, у Кнежеву 28.01.2020. године, у кино сали са почетком у 13 часова.

У циљу упознавања дјеце са свим негативним посљедицама малољетничког преступништва, у наведеним градовима ће бити организована:
– Представа “Е мој васпитачу“ коју изводе глумци ДИС позоришта из Бања Луке, а која је настала на основу истинитих прича малољетних преступника из ВПД Бања Лука.
– Након представе ће бити организован разговор са бившим малољетним делинквентом о грешкама које је направио у животу и посљедицама таквог понашања, уз модератора дипл.соц.радника Бојана Тргића, а у којем се моћи да учествују у сви гледаоци представе
– Изложба новинарских текстова о вршњачком насиљу и девијантном понашању, која ће бити представљена у истим просторима гдје ће се одигравати представе.

Представу изводе глумци ДИС позоришта, у режији Новице Богдановића, по идеји проф.др. Небојше Мацановића. Пројекат се реализује захваљујући подршци програма Bosnia and Herzegovina Reselience Initiative (BHRI), који спроводи Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

82491219_2456625697934943_1680949667354902528_o