Home » ВИЈЕСТИ » Позив привредницима да пријаве проблеме у пословању због вируса корона

Позив привредницима да пријаве проблеме у пословању због вируса корона

На основу података које Привредна комора Републике Српске добије у току ове седмице од привредних друштава, биће креиране мјере за подршку привреди, у циљу сузбијања штета због ширења вируса корона.

Ово је један од закључака посљедњег састанка Штаба за праћење штетних посљедица вируса корона на стање у привреди Републике Српске.

Због тога, Привредна комора Републике Српске још једном позива сва привредна друштва, која трпе штету због вируса ЦОВИД – 19, да о томе доставе податке, како би их Комора прослиједила Влади Републике Српске.

Такође, на основу договора постигнутог на састанку Штаба, препоручујемо привредницима да, уз мининмалан ангажман радника, организују минимум процеса рада у овој седмици, како бисмо спријечили ширење вируса корона. То конкретно значи да је потребно смањенити ангажман радника на најмањи број којим неће бити угрожен процес производње или пружање услуга. Уз то, потребно је увести мјере на заштити здравља радника, као што је константна дезинфекција просторија и опреме, обезбјеђење заштитне опреме, повећање растојања између радника…

На евентуално продужење ове препоруке, утицаће епидемиолошка ситуација у Српској, о чему ћемо благовремено обавијестити привреднике.

Чланови Удружења друштава за осигурање при Привредној комори Републике Српске већ су покренули акцију куповине респиратора, која ће бити реализована наредних дана, а Привредна комора овим путем позива и све остале привреднике, који су у могућности, да још једном покажу своју друштвену одговорност и помогну набавку ових пријеко потребних машина.

За све додатне информације у вези са овим, стојимо на располагању.