Home » ВИЈЕСТИ » ОД ДАНАС И ЛИЦИМА СА НАВРШЕНИХ 65 ГОДИНА ДОЗВОЉЕНО КРЕТАЊЕ УТОРКОМ И ПЕТКОМ!

ОД ДАНАС И ЛИЦИМА СА НАВРШЕНИХ 65 ГОДИНА ДОЗВОЉЕНО КРЕТАЊЕ УТОРКОМ И ПЕТКОМ!

FB_IMG_1585691367035

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, са 11. ванредне сједнице дозвољава се кретање уторком и петком у времену од 7.00 до 10.00 часова и лицима са навршених 65 и више година живота,а ради куповине основних животних намирница, лијекова и обављања послова у банкама.

Власници трговачких радњи, апотека и одговорни лици у банкама имају обавезу да организују рад на начин да се строго придржавају мјера заштите које се односе на дезинфекцију, социјално растојање и боравак у просторији до три лица.

Такође овим закључком дата је препорука власницима трговачких радњи, апотека и одговорним лицима у банкама да у наведеном периоду, а у циљу заштите здравља лица са навршених 65 и више година живота и спречавања ширења болести изазване новим вирусом корона (CОV1D-19), пружају услуге искључиво тим лицима.

Осим тога, препоручено је лицима млађим од 65 година живота да, не обављају куповину и не обављају послове у банкама, имајући у виду да се ради о осјетљивој категорији становништва.

У сеоским подручјима, а ради обављања пољопривредних послова, дозвољава се кретање лицима старости до 75 година.

Овим закључком дозвољава се кретање и пчеларима, од мјеста становања до пчелињака, уторком и у дане викенда, а ради обављања неопходних радова у пчелињаку.