Home » ВИЈЕСТИ » ДОМ ЗДРАВЉА КНЕЖЕВО ДОБИО ДОНАЦИЈУ ЗАШТИТНИХ ОДЈЕЛА И ОПРЕМЕ У ВРИЈЕДНОСТИ 11.866 КМ

ДОМ ЗДРАВЉА КНЕЖЕВО ДОБИО ДОНАЦИЈУ ЗАШТИТНИХ ОДЈЕЛА И ОПРЕМЕ У ВРИЈЕДНОСТИ 11.866 КМ

Да срце памти завичај и у доба пандемије Корона вируса, доказ су хумани донатори из Београда, Њемачке и Бања Луке, иначе поријеклом из Кнежева, који су прикупили и доставили донацију ЈЗУ Дом здравља Кнежево, у виду вишекратних заштитних одијела, 6000 маски за лице, 10500 рукавица, 1000 заштитних капа, 1600 навлака за обућу, компреса, постељина, дезинфекционих средстава.

Укупна вриједности ове донације је 11.866,03 КМ, без ПДВ-а.

Иницијатори ове акције били су Миленко и Александар Берак, иначе родом из Кнежева који су у сарадњи са осталим донаторима договорили и сву опрему купили у РС, како би иста што прије била достављена на жељену адресу.

Донацију су обезбједили Миленко Берак /Берак инжењеринг /, Александар Берак, Конкав-Конвекс, Бранислав Берак, Душан Ивановић, Бојан Игњатић, Миленко Маринковић, Милан Берак, Синиша Берак, Далибор Маринковић, Вин – столарија, WORTS TEAM, Reynaers aluminium.”

„У јеку пандемије, кадa смо сви, а понајвише здравствени радници, свакодневно изложени могућој инфекцији, од посебног је значаја донација заштитне опреме и заштитних средстава здравственом систему, а поготово радницима Дома здравља у малим општинама, као што је Кнежево.“ – казала је др Сузана Радић за наш портал.

На самом почетку исказала је огромну захвалност у своје име и у име ЈЗУ Дом здравља Кнежево, на несебичној и вриједној донацији, свима који су сарађивали у осмишљавању и реализацији ове акције, нашим хуманим донаторима из Београда, Бање Луке и Њемачке, људима који ни у вријеме пандемије, нису заборавили свој завичај.

„Посебну захвалност дугујем првенствено породици Будић из Кнежева, госпођи Перки, и мојој драгој Биљани, преко које сам ступила у контакт и договор са донаторима.“– нагласила је др Сузана Радић

У вријеме договарања и осмишљавања донације, и сама је, како каже, она и још неколико њених колега љекара и техничара, била у кућној изолацији у трајању од 14 дана, због контакта са пацијентима позитивним на Ковид-19.

„Тестирање је показало да смо негативни, међутим законска процедура се мора поштовати ради добробити нас и наших ближњих“ – казала је докторица.

Нагласивши да уз мноштво других послова, који се и за вријеме изолације могу обављати од куће, сазнање да постоје хумани људи који желе помоћи да посао здравствених радника буде сигурнији и лакши, додатно је мотивисало и заједничким снагама довело до жељеног резултата.

На крају нашег разговора још једном се захвалила нашим донаторима и у будућности пожељела добре пословне резултате и личну срећу.

FB_IMG_1586563710942FB_IMG_1586563725776FB_IMG_1586563728219