Home » ВИЈЕСТИ » Borojeviću novi mandat načelnika Opštine Kneževo

Borojeviću novi mandat načelnika Opštine Kneževo

img-2539efefbf85557445371658417179b4-vJuče je u prostorijama CIK-a Goran Borojević preuzeo uvjerenje o dodjeli mandata načelnika opštine Kneževo.
Borojević je potpisao i izjavu o prihvatanju mandata, čime je zvanično počeo da teče drugi mandat na čelu opštine Kneževo, nakon što je pobjedio na lokalnim izborima koji su održani 15.novembra ove godine.

Prema potvrđenim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija, Borojević je u trci za načelnika pobjedio sa 3 615 glasova, odnosno dobio povjerenje 61,59% glasača u odnosu na drugog kandidata Sukur Milan, koji je osvojio 2 254 glasa, odnosno 38,41%.

Novi saziv Skupštine opštine Kneževo činiće 19 odbornika sa 7 izbornih lista.

Najveći broj mandata osvojio je SNSD, ukupno 9, a ovu političku opciju će predstavljati Duško Laketić, Živko Hrvaćanin, Mile Pavlović, Aleksandar Vuković, Davor Đukarić, Goran Aleksić, Nedeljko Ćelić, Maja Mitrović, Srđan Gojković.

Slijedi SPS-Socijalistička partija Srpske – „Budućnost Srpske“, sa osvojena 3 mandata, a to su Petko Dukić, Manojlo Đurić i Nedeljko Vuković.

Ujedinjena Srpska i DNS-Demokratski narodni savez osvojili su po 2 mandata u novom sazivu Skupštine opštine Kneževo. US će predstavljati Marko Marković i Nebojša Keleman, a DNS Srđan Jolić i Vladan Milovanović.

Mandate u novom sazivu skupštine imaće i Srpska napredna stranka RS-FbiH- “Za promjene” koju će predstavljati Mladen Vukman, Socijalistička partija – Aleksandar Plazinić i PDP – Vlado Lazić.

Nakon što izabrani odbornici potpišu izjave o prihvatanju mandata, biće i održana konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine opštine Kneževo.