Home » ВИЈЕСТИ » Konstituisana Skupština opštine Kneževo

Konstituisana Skupština opštine Kneževo

IMG-7e4c057ecb13843ec5f1a57a6a8a7826-V
Dana 11. januara 2021. godine, održana je Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kneževo, na kojoj je za predsjednika Skupštine izabran Mile Pavlović iz SNSD-a. Srđan Jolić iz DNS-a će obavljati funkciju potpredsjednika Skupštine, a za v.d. sekretara Skupštine imenovana je Dijana Milisavić.

Na Konstitutivnoj sjednici imenovan je i zamjenik načelnika opštine Kneževo, a tu funkciju obavljaće Živko Hrvaćanin.

Osim navedenih imenovanja izabrani su i članovi stalnih radnih tijela Skupštine, komisije, odbori i savjeti.

Takođe, imenovani su i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja. Za v.d. načelnika Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti imenovan je Goran Vujančević, a za v.d. načelnika Odjeljenja za budžet i finansije Dajana Bojić. Odjeljenje za porostorno uređenje i stambeno komunalne poslove vodiće Bojan Obradović a Odjeljenje za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Nebojša Vuković.

IMG-7053d677e7c21dd34776c321c64c10a0-V

Nakon završetka Konstitutivne sjednice, održana je i prva radna sjednica novog saziva Skupštine opštine Kneževo na kojoj je usvojen Nacrt budžeta za 2021. godinu, te je donesen zaključak da se Nacrt budžeta pušta u javnu raspravu. Javna rasprava je zakazana za 19.01.2021. godine sa početkom u 11 časova u sali Skupštine opštine Kneževo.

Podsjećamo da novi saziv Skupštine čini 19 odbornika sa 7 izbornih lista. Obodrnici su: Duško Laketić, Živko Hrvaćanin, Mile Pavlović, Aleksandar Vuković, Davor Đukarić, Goran Aleksić, Nedeljko Ćelić, Maja Mitrović, Srđan Gojković iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD); Petko Dukić, Manojlo Đurić i Nedeljko Vuković iz SPS-Socijalistička partija Srpske – „Budućnost Srpske“; Marko Marković i Nebojša Keleman iz Ujedinjene Srspke (US); Srđan Jolić i Vladan Milovanović iz Demokratskog narodnog saveza (DNS); Mladen Vukman – Srpska napredna stranka RS-FbiH- “Za promjene”; Aleksandar Plazinić iz Socijalističke partije (SP) i Vlado Lazić iz Partije demokratskog progresa (PDP).