Home » ВИЈЕСТИ » Обавјештење за родитеље!

Обавјештење за родитеље!

Град Бања Лука почиње са подјелом бесплатних уџбеника за ученике од петог до деветог разреда у општинама Републике Српске.

У сарадњи са општинама Модрича, Котор Варош, Језеро, Шипово, Шамац и Теслић, уџбеници ће бити подијељени преко основних школа у овим локалним заједницама, а о начину подјеле родитељи могу да се информишу код надлежних у поменутим локалним заједницама.

С обзиром на то да су основци у Бањој Луци успјели да сачувају довољно уџбеника за још неколико општина, овом приликом обавјештавамо родитеље из општина Челинац, Рибник и Кнежево да ће и они имати прилику да преузму уџбенике за своју дјецу, тако што ће се директно пријавити Граду Бања Лука.

Сви родитељи из општина Челинац, Кнежево и Рибник, који су заинтересовани за бесплатне уџбенике потребно је да до 12. августа пошаљу своје податке путем електронске поште на адресу besplatniudzbenici@banjaluka.rs.ba или да се јаве на бројеве телефона 051/244-444 (локал 718) и 051/244-421.

Подаци које је потребно да доставе родитељи су:

-Име и презиме родитеља (старатеља),

-Мјесто становања,

-Број телефона,

-Назив школе коју ученик похађа,

-Разред за који су потребни уџбеници.

– Покушали смо да ступимо у контакт са што више локалних заједница како бисмо подијелили све уџбенике који су обезбијеђени. С обзиром на то да је сезона годишњих одмора и да у појединим локалним заједницама нисмо успјели организовати расподјелу преко школа, одлучили смо да се обратимо директно родитељима и позовемо их да се сами пријаве, с обзиром на то да се многи већ припремју да купују уџбенике. Из тих разлога родитељи из Челинца, Кнежева и Рибника могу да се јаве директно на објављене бројеве телефона, гдје ће такође бити обавијештени о начину испоруке – навела је Мирна Савић – Бањац, савјетница градоначелника за културу и социјалну политику.