Home » ВИЈЕСТИ » KNEŽEVO: SVEČANA PRIREDBA ZA DOČEK PRVAČIĆA U OSNOVNIM ŠKOLAMA NA PODRUČJU OPŠTINE KNEŽEVO

KNEŽEVO: SVEČANA PRIREDBA ZA DOČEK PRVAČIĆA U OSNOVNIM ŠKOLAMA NA PODRUČJU OPŠTINE KNEŽEVO

Nastava u osnovnim i srednjim školama širom Republike Srpske počinje sutra za oko 85.000 osnovaca i oko 36.000 srednjoškolaca.

U OŠ “Dositej Obradović” Kneževo, sutra će biti organizovana i svečana priredba povodom polaska prvačića u školu. “Svi prvačići dužni su da dođu u 7:30 ispred škole (zgrada u kojoj borave učenici od prvog do četvrtog razreda), a svečana priredba povodom polaska u ovu ustanovu za njih 38-ero počinje u 08:00 časova. ” – naglašeno je iz ove ustanove.

Svečana priredba biće organizovana i za prvačiće u područnim školama koji polaze u prvi razred osnovne škole.

U osnovnim školama za teritorijalno područje Živinice, biće organizovana priredba posebno u školi u Javoranima za njih osmero, u školi u Rađićima za njih dvoje i u školi u Živinicama za njih dvoje. Početak priredbe u ovim ustanovama je zakazan za 08:00 časova, osim u OŠ “Vuk Karadžić” Živinice, gdje je priredba zakazana za 09:00 časova.

U osnovnim školama za teritorijalno područje Imljani, priredba za njih osmoro počinje u 08:00 časova. U ovu školsku godinu osmero prvačića je upisano na ovom području, i to u centralnoj OŠ “Petar Kočić” njih petero i područnoj školi u Petrovom Polju njih troje.

Iz ovih ustanova naglasili su da će na priredbi biti podjeljenje i knjige za prvačiće koje je i ove godine obezbjedilo Ministarstvo prosvjete i kulture, ali i prigodni pokloni od Opštine.

Prema riječima ministra Natalije Trivić za ovu školsku godinu besplatni udžbenici biće obezbijeđeni svim učenicima prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola,  učenicima osnovnih škola koji su pobjednici republičkog takmičenja, te učenicima od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece. Ministarstvo porodice, omladine i sporta obezbjeđuje besplatne udžbenike i za oko 1150 odličnih učenika iz višečlanih porodica.

Nastava će se i ove godine odvijati u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.