Home » ВИЈЕСТИ » ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “KNEŽEVSKO JELINJE”

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE “KNEŽEVSKO JELINJE”

U sali Narodnog univerziteta u Kneževu, 20.09.2022.godine, sa početkom u 17:00 časova upriličena je promocija knjige “Kneževsko jelinje” autora Ranka Vučića – Brade.

Čestitajući slavu Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Kneževu i Dan Opštine, prisutnima se obratio autor izražavajući zahvalnost brojnim gostima koji su svojim prisustvom uveličali današnju promociju njegove knjige.

Knjiga “Kneževsko jelinje” je spoj vjerskog-kulturnog-istorijskog i svakako ratnog, a malo i biografskog segmenta. Pisana je kroz sjećanje majke, majki, koja priča i prolazi kroz više vremena, isprekidano bolom, sjećanjima na kroz našu stradalnu prošlost, period građanskog rata i Kneževski div junaka.

Kako kaže autor patnja jedne istorije, jednog vremena, jednog naroda, prenosi se na period pisanja ove male čitanke i kroz našu majku, naše majke iskazuje se vrijeme 91-95 godine, prikazom njenog sina, njenih sinova, kroz stasavanje, odlazak i dolazak i na kraju preobrazivši se u junake.

“Majka nas vraća tamo gdje pripadamo ili gdje treba da pripadamo. Vraća nas našoj Vjeri, našoj Crkvi i odlasku put visina, put istine, vječnosti i vaskrsenja.” – kazao je Brada.

“Opšti smisao ovog pisanja jeste da patnja jednog vremena pretvara se u patnju drugog vremena. Te patnje i nevolje svih vremena, jakom vjerom Tog ubogog stvora i njenom ljubavi (majke) koja sve nadjača i dođe do cilja, do pobjede.” – naglašava Brada.

Sva ta sjećanja, osjećanja i emocije pretočio je u ovu knjigu sa jednom porukom: “Nema zaborava!”.