Home » ВИЈЕСТИ » PROSLAVLJENA SLAVA HRAMA I OPŠTINE

PROSLAVLJENA SLAVA HRAMA I OPŠTINE

Opština Kneževo i Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Kneževu, danas su proslavili krsnu slavu posvećenu prazniku Rođenja Presvete Bogorodice ili u narodu poznatu kao Mala Gospojina.

Veliki broj Kneževljana okupio se danas u i oko hrama posvećenog Rođenju Presvete Bogorodice u Kneževu, kako bi prisustvovao proslavi ovog praznika. U 09:00 časova služena je liturgija, koju su služili sveštenici Kneževske parohije. Potom je uslijedilo lomljenje slavskog kolača, a zatim upriličena je i litija i ophod oko hrama. Kumovi ovogodišnje krsne slave su Zora i Aleksandar Bunić.

Krsnu slavu Hrama i Opštine, dodatno su obogatili Sajam pčelarstva i ovčarstva i Izložba ručnih radinosti, koji su održani u neposrednoj blizini Hrama.

Učešće na sajmu i izložbi uzelo je 40 izlagača, od čega 17 ovčara, te 23 izlagača uglavnom pčelara, izlagača aronije, malina, sira, zatim Udruženje žena Šarenica, Udruženje slijepih i slabovidih lica iz Kneževa, te udruženja iz Kotor Varoši, a svim učesnicima su dodjeljenje učesničke nagrade.

Takođe i svi izlagači na Sajmu ovaca, njih 17, su dobili učesničke nagrade, s tim da je od strane Komisije koju su činili predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i lokalni veterinar, birana šampionska kolekcija vlašićke pramenke.