Home » ВИЈЕСТИ » SREDNJOŠKOLCI POTPISALI UGOVORE ZA STIPENDIJE

SREDNJOŠKOLCI POTPISALI UGOVORE ZA STIPENDIJE

Danas je u prostorijama Skupštine opštine Kneževo održana svečana ceremonija potpisivanja ugovora za stipendiranje učenika prvog razreda Srednjoškolskog centra “Jovan Dučić” Kneževo.

Ceremoniji su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Kneževo Živko Hrvaćanin, direktor JU Srednjoškolskog centra”Jovan Dučić”, Bojan Regojević, načelnik odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Vujančević, te roditelji učenika.

U razgovoru sa prisutnima, istaknuto je ogromno zadovoljstvo zbog mogućnosti realizacije stipendiranja svih učenika prvog razreda što ima za cilj motivaciju učenika da u svojoj opštini nastave srednjoškolsko obrazovanje.

Programom stipendiranja, ove godine obuhvaćeno je 28 učenika koji će pohađati četverogodišnju nastavu, smjer šumarski tehničar ili poslovno-informatički tehničar. Stipendiranje učenika će trajati 8 mjeseci koliko traje nastavna godina u visini 100 KM na mjesečnom nivou a biće isplaćene do 15. u mjesecu za prethodni mjesec.

Roditelji učenika, takođe, su izrazili zahvalnost i zadovoljstvo što je došlo do realizacije navedenog projekta koji će im uveliko biti od pomoći u kućnim budžetima.

Inače inicijativa za stipendiranje učenika prvog razreda Srednjoškolskog centra “Jovan Dučić” Kneževo uspješno se realizuje od 2020.godine.