Home » ВИЈЕСТИ » Расписан нови Јавни позив за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској

Расписан нови Јавни позив за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској

Расписан нови Јавни позив за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској

​Министарство породице, омладине и спорта расписало је данас нови Јавни позив за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској,који ће бити отворен до 31.12.2022.године.

Влада Републике Српске жели на овај начин да пружи могућност свим незапосленим родитељима четворо и више дјеце, који ће у међувремену стећи услове за пријаву на јавни позив рођењем дјетета, али и онима који су имали формално правне препреке приликом пријаве на претходни јавни позив, да остваре право на исплату финансијске помоћи у износу од 750 КМ. То право оствариће од момента испуњења услова прописаних јавним позивом.

Услови јавног позива остају исти. Један од родитељa четворо и више дјеце финансијску помоћ може остварити ако:

– је незапослен,

– има четворо или више дјеце, од којих је најмлађе дијете у доби до 18 година живота,

– има држављанство Босне и Херцеговине / Републике Српске(ентитетско држављанство Републике Српске),

– има мјесто пребивалишта у Републици Српској и територији Брчко дистрикта БиХ са ентитетским држављанством Републике Српске, на дан ступања на снагу одлуке и

– се не налази у евиденцији ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске као корисник неког од права из дјечије заштите .

Корисници који су већ остварили ово право пријавивши се на јавни позив који је био отворен од 21.9. до 21.10.2022.године не треба поново да се пријављују, а њихово право на исплату финансијске помоћи од 750 КМ на мјесечном нивоу важи до краја ове године.

Попуњен захтјев, са неопходном документацијом, шаље се поштом Министарству породице, омладине и спорта, на адресу: Министарство породице, омладине и спорта, Трг Републике Српске 1, Бања Лука.

Захтјев за исплату финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Републици Српској се може преузети на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта: www.vladars.net -> министарства -> Министарство породице, омладине и спорта -> Документи -> Јавни позив за подношење захтјева за финансијску помоћ незапосленом родитељу четворо и више дјеце.

Министарство породице, омладине и спорта до сада је исплатило финансијску помоћ за 3280 корисника за шта су издвојена средства у износу од 2 460 000 КМ.