Home » ВИЈЕСТИ » OB KNEŽEVO: POTPISANI UGOVORI ZA NOVIH 10 PROJEKATA OMLADINACA U KNEŽEVU

OB KNEŽEVO: POTPISANI UGOVORI ZA NOVIH 10 PROJEKATA OMLADINACA U KNEŽEVU

U sali Skupštine opštine Kneževo danas je upriličena ceremonija potpisivanja ugovora za 10 novih društveno korisnih projekata omladinaca, neformalnih grupa preko programa Omladinske banke Kneževo za 2023.godinu.

Na I poziv od 15.02. do 13.03.2023. godine Omladinske banke Kneževo za projekte sa fondom od 9.000 KM i mikrobiznise sa fondom od 2.000 KM ukupno je apliciralo 10 neformalnih grupa, a mikrobiznisa nije bilo.
Nakon procesa selekcije i glasanja ukupno je odobreno 10 projekata mladih ukupne vrijednosti 27.320 KM.

Uz podršku Načelnika opštine Kneževo i Opštinske uprave obezbjeđena su dodatna sredstva kako bih svih 10 apliciranih projekata bilo uspješno realizovano u ovoj godini.

„Zadovoljsvo je vidjeti da mladi kroz društveno korisne projekte i svoj volonterski angažman žele da unaprijede svoju zajednicu. Odlučili smo da ih u toj namjeri podržimo, obezbjeđujući dodatna sredstva za realizaciju svih apliciranih projekata, tako da je fond opštine u programu Omladinske banke za ovu godinu iznosi 11.608 KM“ . – izjavio je Načelnik opštine Goran Borojević.

Borojević je poželio uspješnu realizaciju projekata svim neformalnim grupama, sa nadom da će i u budućim godinama kreirati društveno korisne ideje i aplicirati na program Omladinske banke Kneževo.

Projekti koji će biti realizovani ove godine kroz program Omladinske banke Kneževo su: Vrtićki staklenac, Dar prirode, Svjetlo na kraju tunela, Za knjigu i znanje, Pjesmom kroz Kneževo, Stepenice znanja, Da u zavičaju bude kao u raju, Sedmica zdravlja, Osnove odgovornog vlasništva-edukacija za djecu, Karateom do zdravlja.

Navedeni projekti biće realizovani u periodu od 10.05 do 10.08.2023.godine.