Home » ВИЈЕСТИ » PROGRAM OB KNEŽEVO U 2023.GODINI OMOGUĆIO USPJEŠNU REALIZACIJU 11 PROJEKATA UK VRIJEDNOSTI 29.397,96 KM

PROGRAM OB KNEŽEVO U 2023.GODINI OMOGUĆIO USPJEŠNU REALIZACIJU 11 PROJEKATA UK VRIJEDNOSTI 29.397,96 KM

U sali Opštinske uprave danas je održana promocija rezultata Omladinske banke Kneževo za 2023.godinu, kao i rezultata rada i postojanja ovog programa tokom predhodne četiri godine.

Promociji su prisustvovali Goran Vujančević-Načelnik odjeljenja za opštu upravu, Dijana Milisavić-Sekretar Skupštine Opštine Kneževo i predstavnica Opštine Kneževo za podršku programu Omladinske banke, Željko Pauković- direktor programa Omladinske banke Fondacije Mozaik, Helena Kreća-koordinatorica programa Omladinske banke Fondacije Mozaik, članovi i članice Omladinske banke Kneževo i neformalnih grupa čiji su projekti podržani.

Otvarajući ovu svečanost Željko Pauković je naglasio značaj uspješne saradnje Fondacije Mozaik i Opštine Kneževo koja je rezultirala podrškom neformalnim grupama za uspješnu realizaciju društveno korisnih projekata i pokretanja mikrobiznisa.

„Ponosni smo na 4 godine partnerstva Opštine Kneževo i Fondacije Mozaik na razvoju i podršci Omladinske banke Kneževo jer smo u periodu 2020-2023. godine podržali 2 mikrobiznisa ukupne vrijednosti 4.001 KM i 34 projekta ukupne vrijednosti 86.073 KM koje su realizovali 616 mladih volontirajući i radeći 5.032 sati da bi 14.749 osoba imalo direktne koristi od realizovanih projekata.“ -izjavio je Željko Pauković direktor programa Omladinske banke Fondacije Mozaik.

Zahvalnost za uspješnu saradnju i realizaciju društveno korisnih projekata na teritoriji opštine Kneževo prema mladima je izrazio i Goran Vujančević, načelnik odjeljenja za opštu upravu.

„Drago mi je da su mladi prepoznali značaj programa Omladinske banke, iskoristili priliku i aplicirali na ovaj poziv. Ove godine kroz Aneks Memoranduma o saradnji smo podržali sve aplicirane projekte.“ – izjavio je Vujančević

Značaj programa Omladinske banke Kneževo za mlade i neformalne grupe koje su aplicirale tokom 2023.godine ogleda se kroz uspješnu implementaciju 11 projekata za ovu godinu ukupne vrijednosti 29.397,96 KM od kojih je iznos od 19.007,96 KM obezbijeđeno iz fonda Omladinske banke Kneževo (8.486,76 KM su sredstva Fondacije Mozaik od donatora, a 10.521,20 KM su sredstva Opštine Kneževo). Upravo mladi i neformalne grupe su za realizaciju ovih projekata kroz mobilizaciju lokalnih resursa iz
zajednice obezbjedile ukupno 10.390 KM (2.700 KM u novcu i 7.690 KM u robi i uslugama) od 12 institucija, 3 organizacije, 2 preduzeća i 8 građana.

„Ovi podaci pokazuju ogroman značaj neformalnog angažovanja mladih, kreiranja ideja, i uspješnu realizaciju projekata koji su unaprijedili pojedine segmente u našoj maloj zajednici. Tokom 2023.godine imali smo projekte koji su poboljšali uslove djece u predškolskoj nastavi, osnovnom obrazovanju, projekte koji su unaprijedili rad sportskih organizacija, ali i projekte koje su omogućili poboljšanje uslova života, rekreativnih aktivnosti, kao i projekte promocije naše lokalne zajednice. „- izjavila je Dijana Milisavić predstavnica Opštine Kneževo za podršku programu Omladinske banke Kneževo.

Uz želju da svoja pozitivna iskustva sa programom Omladinske banke Kneževo neformalne grupe prenesu i drugima, te da na već narednom pozivu apliciraju nove kreativne ideje za društveno korisne projekte, ona se zahvalila prisutnim predstavnicima neformalnih grupa na ovogodišnjem angažmanu i uspješnoj realizaciji projekata.

Na promociji rezultata Omladinske banke Kneževo uručene su i zahvalnice za podršku razvoju programa Omladinske banke Kneževo u 2023.godini, Goranu Borojević – Načelniku opštine Kneževo, Dijani Milisavić-Sekretaru Skupštine Opštine Kneževo i predstavnici Opštine Kneževo za podršku programu Omladinske banke, kao i članicama Odbora Omladinske banke Kneževo i predstavnicima neformalnih grupa.