Home » ВИЈЕСТИ » “Прогресу” титула на традиционалном шаховском турниру у Кнежеву

“Прогресу” титула на традиционалном шаховском турниру у Кнежеву

ŠAH.TURNIR-USKRŠNJI 17 038

Члан Шаховског клуба “Прогрес” из Кнежева Зоран Ђурић освајач је традиционалног Васкршњег турнира, који се више од тридесет година организује у овој општини. Ђурић је био најбољи у конкуренцији од 34 такмичара из Кнежева, Котор Вароша, Прозора / Раме, Челинца и Братунца.
Друго мјесто освојио је Слободан Тешић из Котор Вароша, а трећи је био Томо Милићевић из Прозора / Раме. Листу од најбољих пет шахиста на турниру заокружили су Златко Драгић из Котор Вароша и Сања Марић из Прозора / Раме.
“Данас је побиједио шах, побиједило је дружење. У суштини то је оно најбитније”, изјавио је Горан Ђурић, секретар Шаховског клуба “Прогрес” из Кнежева који је организатор турнира. Осврнувши се на то да се у исто вријеме у Кнежеву одржава и Васкршњи футсал турнир, Ђурић је рекао да су овакви догађаји веома битни, јер они на неки начин спречавају одумирање општине.
“Људи се друже, размјењују мишљења, играју шах, фудбал. На крају крајева лијепо је видјети да се окупи толики број људи и да спорт побјеђује”, додао је он. Ђурић је за септембар најавио организацију првог Меморијалног турнира у шаху “Жељко Копања”.
“Желимо на тај начин да се одужимо Жељку Копањи за свесрдну помоћ коју нам је пружао. Иначе Жељо Копања је био наш дугогодишњи члан, још од 1978. године када је клуб основан. То ће бити други меморијални турнир који наш клуб организује, јер у децембру се одржава Меморијални турнир ‘Живојин Ђурић'”, рекао је секретар ШК “Прогрес” Горан Ђурић, и закључио да је и општина Кнежево / Скендер Вакуф подржала идеју о организацији овог турнира.

ŠAH.TURNIR-USKRŠNJI 17 006 ŠAH.TURNIR-USKRŠNJI 17 031 ŠAH.TURNIR-USKRŠNJI 17 039 ŠAH.TURNIR-USKRŠNJI 17 017 ŠAH.TURNIR-USKRŠNJI 17 046ŠAH.TURNIR-USKRŠNJI 17 036