Home » ВИЈЕСТИ » Потписан Трипартитни споразум

Потписан Трипартитни споразум

47481685_2164966717100844_8370666057588801536_n

У петак је у просторијама Општинске управе општине Кнежево потписан Трипартитни споразум о донацији грађевинског материјала за изградњу и санацију стамбених објеката расељеним особама, повратницима и избјеглицама, између Федералног министарства расељених особа и избјеглица, представника Општине и корисника донације.

Потписивањем овог споразума обезбједиће се грађевински материјал за изградњу и санацију стамбених објеката од стране федералног министарства, за четири корисника са подручја наше Општине и то Салкић Н. Сулејман, Кељић А. Исмет, Шушућ Р. Хата и Хелдић Ш.Мустафа.

Ово је први корак у реализације Одлуке о избору корисника донације у грађевинском материјалу, коју је донио федерални министар расељених особа и избјеглица, а на основу Јавног позива избјеглицама из БиХ, расељеним особама у Федерацији БиХ и повратницима из Федерације БиХ.

Подсјећамо, да је јавни позив био расписан дана 23.11.2017.године, од стране Федералног министарства расељених особа и избјеглица.

Након спроведене конкурсне процедуре Комисија је извршила одабир и предложила да се за 4 корисника из општине Кнежево изврши додјела грађевинског материјала, ради изградње и санације стамбеног објекта, као и повратка у исти, а у складу са Одлуком о усвајању програма утрошка средстава са критеријумима за расподјелу средстава “Трансфер за расељена лица и повратнике” утврђеним Буџетом Федерације БиХ за 2018.годину.