Home » ВИЈЕСТИ » “Социјализација дјеце Републике Српске”

“Социјализација дјеце Републике Српске”

52328345_2208896969374485_6381954212216963072_n

Јавни фонд за дјечију заштиту објавио је конкурс за овогодишње учеснике пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске”.

На конкурс се до 18. марта могу пријавити дјеца, васпитачи и стручно особље, а пријаве се могу преузети на интернет страници Фонда /jfdz.org/, као и у мјесним надлежним центрима – за социјални рад, службама социјалне и дјечије заштите.

Из Фонда је саопштено да ће пројекат “Социјализација дјеце Републике Српске” и ове године бити реализован у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима у Црној Гори.

Групе дјеце ће се смјењивати од 20. маја до 21. септембра у укупно 14 смјена, од којих тринаест десетодневних, а једна /прва/ осмодневна смјена.

Конкурс је данас објављен у дневном листу “Глас Српске”, а пројекат се реализује на основу републичког Закона о дјечијој заштити.

Пројекат “Социјализације дјеце Републике Српске” реализује се од 2002. године и за протеклих 17 година обухватио је више од 30.000 лица – дјеце и пратећег особља из свих општина Српске.

У овом пројекту учествују првенствено дјеца из социјално угрожених, вишечланих, као и борачких породица, она са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, али и посебно надарена.

Из Фонда дјечије заштите позивају заинтересоване родитеље да пријаве дјецу уколико испуњавају услове, као и просвјетне раднике, педагоге, психологе, социјалне раднике да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља и придруже се тиму који 17 година у континуитету реализује пројекат “Социјализације” у најбољем интересу дјеце Републике Српске. (РТРС)