Home » ВИЈЕСТИ » ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО: ИЗВЈЕШТАЈ О ТРЕНУТНОЈ ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО: ИЗВЈЕШТАЈ О ТРЕНУТНОЈ ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО

FB_IMG_1585923422359

Према подацима Штаба за ванредне ситуације општине Кнежево са јутрашње сједнице, на територији општине Кнежево нема евидентираних нових случајева обољелих од Корона вируса.

За 238 лица је изречена мјера кућне изолације, од чега је за 134 истекла ова мјера, тако да се тренутно 104 лица налазе у кућној самоизолацији.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације и на територији општине Кнежево је успостављен карантин у просторијама Ловачког дома.

“Овај карантит у складу са издатим препорукама је употпуности опремљен. Обезбјеђени су сви неопходни услови за живот и боравак, вода, струја, гријање и 3 оброка дневно. Капацитет је довољан за смјештај 25 лица, а тренутно је смјештено 11 лица која су издатим рјешењима на граничним прелазима упућени у локални карантин.” У току су и преговори о отварању још једног карантина на другој локацији- изјавио је комадант Штаба за ванредне ситуације општине Кнежево.

На овој сједници, такође су и издате препоруке за лица која долазе у карантин, а односе се на следеће:
– Приликом јављања у карантин јавити се на број телефона 065/294-611.
– Корисник карантина обавезан да понесе сву своју медицинску документацију и лијекове које пије као своју редовну терапију.
– Корисник карантина би требао да понесе: ствари потребне за личну хигијену; пиџаму; папуче, патике; тренерку или другу удобну одећу и за најмање 2 пресвлаке; пешкире; баде мантил – по жељи; чаша, најбоље пластична; тоалет папир и убрусе, по жељи;
прибор за јело; постељину, јастук и прекривач – по жељи.

– Корисници карантина могу да понесу своје телефоне, лаптоп или таблет рачунаре, слушалице, књигу… Требате понијети и пуњаче.

Из овог Штаба нагласили су да се Карантин који је смјештен у „Ловачком дому“ налази под сталним надзором припадника ПС Кнежево.

Када су у питању безбједносни подаци у вези са издатим мјерама забране кретања лица послије 20 часова, наглашавају да није било евидентираних случајева кршења ове мјере у протекла 24 часа, а једно лице је прекршило мјеру кућне изолације.