Home » ВИЈЕСТИ » КНЕЖЕВО: “У ТОКУ ЈЕ ПОДЈЕЛА 3.500 МАСКИ И 300 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ГРАЂАНИМА КНЕЖЕВА”

КНЕЖЕВО: “У ТОКУ ЈЕ ПОДЈЕЛА 3.500 МАСКИ И 300 ПРЕХРАМБЕНИХ ПАКЕТА ГРАЂАНИМА КНЕЖЕВА”

FB_IMG_1586259734822

У јеку пандемије Корона вируса, када је помоћ неопходна свима, поготово становништву које живи и ради у малој и изразито неразвијеној општини као што је општина Кнежево, и овај пут највећу солидарност су показали управо њени привредници.

За најугроженије категорије становништва, обезбјеђено је укупно 3500 заштитних маски и 300 прехрамбених пакета.

Овом акцијом обезбједили смо маске за све наше пензионере, којима ће бити достављане маске на кућну адресу, а остатак ћемо подјелити и социјално угроженим и вишечланим породицама. Започели смо са подјелом маски, а током ове седмице биће и подјељени прехрамбени пакети. – изјавио је начелник општине Кнежево Горан Боројеивћ

Маске су обезбједили фабрика обуће “Дермал Р” – Котор Варош (Пословница Кнежево), “МДСС” Кнежево и СП “Јован-а”, а прехрамбене пакете “Дермал Р”, Министарство здравља и социјалне заштитџ и Маркет “Банана”.
Овим путем изражавам велику захвалност нашим донаторима. – казао је Боројевић

“Морам да напоменем да је акцију подржало и Министарство здравља и социјалне заштите које је обезбједило прехрамбене пакете за 67 сталних корисника социјалне помоћи на територији општине Кнежево. Такође, акцији се прикључила и Општинска управа општине Кнежево, која је обезбједила 100 прехрамбених пакета.”

Осим овога из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, обезбјеђен је 131 пољопривредни пакет, чија ће расподјела кренути следеће седмице, а предност код додјеле ових пакета, према препорукама из Министарства, имају вишечлане породице, самохрани родитељи, особе које су изгубиле посао, материјално необезбијеђена домаћинства која немају редовна примања, примаоци социјалне помоћи – изјавио је начелник општине Кнежево Горан Боројевић.