Home » ВИЈЕСТИ » ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО: ПРОДУЖEНЕ СВЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ДО 27.04.2020. ГОДИНЕ

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО: ПРОДУЖEНЕ СВЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ДО 27.04.2020. ГОДИНЕ

FB_IMG_1586808159551

Општински штаб за ванредне ситуације данас је донио Наредбу о продужењу свих превентивних мјера до 27.04.2020.године, а које се односе првенствено на регулисање рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју општине Кнежево.

Овом Наредбом продужује се забрана рада:
– свим угоститељским објектима,
– услужним дјелатностима/занатство, осим такси службе,
– трговинама,
– свадбеним салонима;
– приватним стоматолошким амбулантама;
-приређивачима игара на срећу;
-спортским организцијама и школи спорта, те тренинзи и организовања текмичења за спортисте свих категорија;
– одржавање пијачног дана.

Осим тога, забрана се односи и на сва јавна окупљања, док субјекти којима је дозвољен рад, и даље имају обавезу да организују обављање своје дјелатности уз предузимање низа појачаних превентивно хигијенских мјера и ограничавања броја људи који тренутно могу да бораве у пословном објекту, поштујући утврђену раздаљину.

Дозвољен је рад трговинама прехране/робе широке потрошње, трговачким центрима, трговинама сточне хране и трговинама на велико, од 07:00 до 18:00 часова, сваки радни дан.

Када је у питању епидемиолошка ситуација, из овог Штаба нагласили су да је oна на задовољавајућем нивоу.

До сада је на територији општине Кнежево евидентирано укупно 7 позитивних случајева на Корона вирус, од чега се 4 особе опоравиле од Корона вируса, док се 3 особе са тежом клиничком сликом и даље налазе на лијечењу на УКЦ РС.

За укупно 261 особу су до сада издате мјере кућне изолације, од чега је за 241 особу ова мјера истекла. У карантину се тренутно налази 5 особа, а 4 особе су тестиране и чекају се налази.

Како нам предстоје вјерски празници и славе, комадант Штава за ванредне ситуације општине Кнежево Горан Боројевић је замолио грађане наше општине да се и даље одговорно понашају, као и до сада и придржавају свих издатих мјера и препорука надлежних републичких и општинских органа.

“Немојте се окупљати у већем броју, него мирно и у кругу најуже породице прославите Васкршње празнике, јер само одговорним понашањем сваког појединца, можемо превазићи ову пандемију.” – нагласио је Боројевић.

НАРАЕДБА о продужењу трајања Наредбе о регулисању рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју Општине Кнежево