Home » ВИЈЕСТИ » ОД 07. ЈУНА ПРИЈАВЕ ЗА „ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“

ОД 07. ЈУНА ПРИЈАВЕ ЗА „ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“

20210531_092050
Начелник општине Кнежево Горан Боројевић и предсједник фондације „За породицу“ Драган Дакић потписали су у Кнежеву 31. маја уговор о реализацији пројекта „Пријатељи породице“, у оквиру којег породице или родитељи са троје и више дјеце добијају такозвану „Поносну картицу Републике Српске“ којом остварују попусте приликом плаћања роба и услуга.
„Радује ме чињеница да ширимо мрежу општина које су прихватиле учешће у пројекту, а данашњим потписаним уговором са начелником Боројевићем показујемо једну константну пажњу према поносним мајкама општине Кнежево“, рекао је Дакић.
Он је додао да је циљ пројекта подршка породицама са троје или више дјеце, али и самим привредницима.
„Привредним субјектима који прихвате учешће у пројекту потпуно бесплатно се отвара такозвани веб-шоп путем апликације за мобилне телефоне за непосредну комуникацију са купцима, а трошкове израде овог сервиса сноси општина“, истакао је Дакић и додао да се на овај начин доприноси и дигитализацији пословања у једној локалној заједници.
„У шалтер-сали општине Кнежево од 07. јуна почеће пријаве за поносну картицу, гдје мајке треба да попуне образац уз који прилажу копију личне карте, потврду о пребивалишту и кућну листу, а након обраде пристиглих захтјева, све подносиоце ћемо благовремено обавијестити о мјесту и времену преузимања картице“, рекао је Боројевић и додао да је једини услов приликом пријаве да је најмање једно дијете у породици малољетно.