Home » КУЛТУРА И СПОРТ

КУЛТУРА И СПОРТ

Култура и спорт (2)

Носилац богате културне дјелатности у Кнежеву је Српско Културно Умјетничко Друштво „Просвјета“. Основано је 1976. године под називом „Младост“, да би у скорије вријеме добило садашњи назив. СКПД окупља велики број младих који кроз игру и пјесму чувају културну традицију садашњех фолклора. Дружење, забава и стицање нових познанстава многобројним наступима је оно што овде повезује велики број младих људи.

Од спортских активности у општини Кнежево неопходно је поменути:

fk progres_stadion

  • Фудбалски клуб „Прогрес“, који је основан 1971. године и од тада па све до данас, на властитом стадиону, ради како са младим, тако и са професионалним играчима.
  • Карате клуб „Кнежево“, основан 1988. године, усмјерен ка раду са младим и перспективним спортистима, данас игра велику улогу у културном и спортском образовању омладине у општини Кнежево.
  • Клуб сједеће одбојке „Кнежево“ основан је 2001. године као клуб инвалида општине Кнежево. Игре и резултати говоре о врхунском квалитету овог спорта у Кнежеву.
  • Ловачко друштво „Чемерница“ одржава традицију најстаријег спортског клуба у општини. Основан је 1960. године као друштво ловаца који уживају у лову, али и брину се за очување дивљачи и њиховог природног станишта.
  • Спортско риболовачко друштво „Угар“ је заслужно за бригу о веома богатом и квалитетном стању риба у ријекама Угар и Иломска. Кањон ријеке Угар, са ендемском врстом поточне пастрмке, представља прави бисер за љубитеље како риболова, тако и спелологије.

Култура и спорт (3)     Култура и спорт

 

 

 

 

Спортска дворана