Home » ВИЈЕСТИ » ИЗВЈЕШТАЈ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ! 108 ЛИЦА У САМОИЗОЛАЦИЈИ!

ИЗВЈЕШТАЈ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ! 108 ЛИЦА У САМОИЗОЛАЦИЈИ!

Према Извјештају Штаба за ванредне ситуације општине Кнежево, закључно са данашњим даном, на територији општине Кнежево, нема евидентираних случајева обољелих од корона вируса.

У самоизолацији се налази укупно 108 лица. Ради се о лицима која су допутовала из иностранства, те су им рјешењем на граници, као и самопријављивањем издате мјере самоизолације у трајању од 14 дана. Од овог броја укупно 99 лица су се сами пријавили, док је за 9 лица издатим рјешењима републичког инспектората изречене мјере кућне самоизолације.

Из овог Штаба апеловали су на суграђане да се придржавају мјера забране, нарочито кућне самоизолације. Нагласили су да комунална полиција има приоритет да провјерава ова лица и већ је на терену и врши провјеру за ова лица.

Напомињемо да је по ванредној ситуацији која је на снази на територији Републике Српске, као и по Кривичном закону, за савјесно преношење заразе, предвиђена новчана казна, као и казна затвора.

Такође, позвали су све грађане да се неокупљају на шеталиштима, излетиштима уз роштиљање или другим јавним површинама, у већем броју, јер на тај начин излажу себе и своје најближе могућношћу заразе корона вирусом.

FB_IMG_1584735149635