Home » ВИЈЕСТИ » СТИПЕНДИРАЊЕ УЧЕНИКА СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА “ЈОВАН ДУЧИЋ” КНЕЖЕВО

СТИПЕНДИРАЊЕ УЧЕНИКА СРЕДЊОШКОЛСКОГ ЦЕНТРА “ЈОВАН ДУЧИЋ” КНЕЖЕВО

FB_IMG_1589290677451

У разговору директора Средњошколског центра “Јован Дучић” – Зорана Митровића са представницима власти општине Кнежево, прије неколико дана покренута је иницијатива о стипендирању ученика у школској 2020/2021 години, који упишу једно од доступних занимања у овом Средњошколском центру.

Ова иницијатива званично је прихваћена и од стране Скупштине општине на сједници одржаној 08.05.2020.године.

Одлуком о стипендирању ученика који уписују први разред средње школе у ЈУ СШЦ „Јован Дучић“ Кнежево, додјелиће се стипендија овим ученицима у износу од 100 КМ мјесечно, а стипендија ће се исплаћивати 8 мјесеци, почевши од 01.09.2020.године.

Право на стипендију ће имати сви ученици који упишу једно од два одобрена четверогодишња занимања у овој установи, а то су пољопривреда и прерада хране – агро техничар или економија, право и трговина – банкарски техничар.

Како би остварили право на ову стипендију, средњошколци су дужни да доставе потврду о упису у први разред средње школе за школску 2020/2021, коју издаје ЈУ СШЦ „Јован Дучић“ Кнежево.

“На овај начин жељели смо колико толико помоћи и родитељима и ученицима у финансирању школовања средњошколаца и лакшем превазилажењу посљедица пандемије.” – нагласио је начелник општине Кнежево Горан Боројевић.

Сваке године стипендирамо све студенте са наше општине који упишу први циклус студија на нивоу Републике Српске, тј. БиХ. Такође, сваке године наградимо и најбоље ученике разреда основних школа на територији општине Кнежево, новчаним износом. – изјавио је Начелник.

Oвом Одлуком, учинили смо и наредни корак и омогућили и суфинансирање средњошколског образовања на подручју наше Општине. – казао је Боројевић.