Home » ВИЈЕСТИ » Дом здравља у Кнежеву добио нову медицинску опрему

Дом здравља у Кнежеву добио нову медицинску опрему

45645102_2148254842105365_3684268653550764032_n

У оквиру пројекта помоћи домовима здравља у изразито неразвијеним општинама у БиХ, директорица бањалучког Хемофарма Биљана Марковић уручила је медицинску опрему Дому здравља у Кнежеву, донацију Фондације Хемофарм.

Ријеч је о два савремена ЕКГ апарата, стоматолошкој опреми, те додатним медицинским инструментима и материјалима неопходних у свакодневној пракси.

“На мале домове здравља, чини ми се, не обраћа се много пажње и зато ова донација и овај пројект има већи значај, јер је усмјерен на здравствене установе у изразито неразвијеним општинама. Медицинска помоћ је једнако битна у свим срединама, без обзира на број становника и географски положај, јер пацијент је пацијент, без обзира гдје се налази, а болест је болест, без обзира гдје га затекла”, рекао је директор Дома здравља Кнежево Владан Миловановић и нагласио да се у овој установи лијечи око 10.000 пацијената.

Марковићева је истакла да су домови здравља прва врата на која закуцају грађани који имају здравствене проблеме.

“Баш зато је важно да иза ових врата добију најбољу могућу помоћ и његу, а овом донацијом управо то помажемо, јер циљ пројекта јесте помоћ примарној здравственој заштити, која треба бити једнака и доступна за све”, рекла је она.

За укупан пројекат набавке неопходне медицинске опреме за здравствене установе у општинама Кнежево, Шековићи, Доњи Вакуф и Кључ Хемофарм Фондација обезбиједила је 42 000 КМ.