Home » ВИЈЕСТИ » ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО: ПРОДУЖEНЕ СВЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ДО 13.04.2020. ГОДИНЕ

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ КНЕЖЕВО: ПРОДУЖEНЕ СВЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ДО 13.04.2020. ГОДИНЕ

91498964_2514049695525876_4524833971451723776_n

Општински штаб за ванредне ситуације данас је донио Наредбу о продужењу свих превентивних мјера до 13.04.2020.године, а које се односе првенствено на регулисање рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју општине Кнежево.

Овом Наредбом продужује се забрана рада:
– свим угоститељским објектима,
– услужним дјелатностима/занатство, осим такси службе,
– трговинама, осим трговине прехране/робе широке потрошње, трговачки центри, трговине сточне хране и трговине на велико, којима је дозвољен рад од 07:00 до 18:00 часова;
– Свадбеним салонима;
– приватним стоматолошким амбулантама;
-приређивачима игара на срећу;
-спортским организцијама и школи спорта, те тренинзи и организовања текмичења за спортисте свих категорија;
– одржавање пијачног дана.

Осим тога, забрана се односи и на сва јавна окупљања, док субјекти којима је дозвољен рад, и даље имају обавезу да организују обављање своју дјелатност уз предузимање низа појачаних превентивно хигијенских мјера и ограничавања броја људи који тренутно могу да бораве у пословном објекту, поштујући утврђену раздаљину.

Наредбом о продужењу мјера забране, продужена је и мјера о обустављању рада ЈУ Дјечији вртић „Радојка Лакић“ Кнежево, до 13.04.2020. године.

Разматрајући епидемиолошку ситуацију на територији општине Кнежево, из Штаба за ванредне ситуације закључили су да је она на задовољавајућем нивоу.

“У кућној изолацији, тренутно се налази 158 лица, док је из самоизолације изашло 30 особа. До сада је на територији наше Општине евидентирано 5 позитивних случајева на вирус корона.” – изјавио је комадант Штаба за ванредне ситуације општине Кнежево и Начелник Општине Горан Боројевић.

“Током викенда, обављена је нова дезинфекција јавних установа, градских улица, јавних површина и шеталишта у циљу сузбијања појаве и спречавања ширења заразе” – нагласио је Комадант.

Из овог Штаба још једном су позвали све суграђане да озбиљно схвате мјере забране које су и даље на снази и поштују упуства надлежних институција.

НАРАЕДБА о продужењу трајања Наредбе о регулисању рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на подручју општине Кнежево

НАРЕДБА о продужењу трајања Наредбе о обустављању рада ЈУ Дјечији вртић “Радојка Лакић” Кнежево