Home » ВИЈЕСТИ » OSNOVNA ŠKOLA “DOSITEJ OBRADOVIĆ” KNEŽEVO: UPIS DJECE U I RAZRED ZA ŠKOLSKU 2021/22. GODINU

OSNOVNA ŠKOLA “DOSITEJ OBRADOVIĆ” KNEŽEVO: UPIS DJECE U I RAZRED ZA ŠKOLSKU 2021/22. GODINU

FB_IMG_1590520342319

Zbog novonastale situacije izazvane pojavom Korona virusa i svih preduzetih mjera na suzbijanju ove zaraze, roditelji će djecu doraslu za upis u prvi razred prijavljivati isključivo putem telefona (kontakt: Mlađenka Bojić 051/591-670, svaki radni dan u periodu od 08:00 do 15:00 časova) ili mejla: os085@skolers.org, do 19.04.2021. godine (ponedeljak). – izjavili su iz uprave Osnovne škole “Dositej Obradović” Kneževo.

Na ovaj način vršiće se upis djece rođene 2015. godine koja do 31. avgusta tekuće godine navršavaju 6 godina, a obavezno se upisuju i djeca rođena 2014. godine, koja nisu upisana u prvi razred.

Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, ukoliko komisija za upis djece u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.

Upis se vrši za područja: matična škola i područne škole (Malići, Mokri Lug, Bregovi i Kobilja).

Istovremeno se obavještavaju roditelji da dokumentaciju potrebnu za evidentiranje/upis djece ne trebaju donositi u školu niti slati putem pošte, već će je dostavljati kada bude organizovano testiranje za djecu.

U skladu sa naloženim republičkim mjerama preventivnog djelovanja u Republici Srpskoj u vanrednoj situaciji, napominjemo da će termini za testiranje djece biti naknadno utvrđeni, o čemu će roditelji biti blagovremeno obavješteni. – naglasili su iz uprave ove škole.

Tom prilikom biće obavezni dostaviti svu potrebnu dokumentaciju za upit i to:
– izvod iz matične knjige rođenih;
– potvrda o prebivalištu;
– ljekarsko uvjerenje izdato od nadležne zdravstvene ustanove kojim se procjenjuje zdravstvena sposobnost djeteta za polazak u školu. – izjavili su iz uprave ove škole.

“Ukoliko je dijete pohađalo predškolsku ustanovu, prilikom upisa roditelj daje na uvid Knjigu za praćenje razvoja i učenja djeteta.”

“Bez navedene dokumentacije djeca se neće moći upisati u prvi razred”. – naglasili su iz uprave Osnovne škole Dositej Obradović Kneževo.