Home » ВИЈЕСТИ » RIBOLOVAČKI KAMP UGAR: KNEŽEVSKA KOTLIĆIJADA OKUPILA PREKO 1000 UČESNIKA I POSJETILACA

RIBOLOVAČKI KAMP UGAR: KNEŽEVSKA KOTLIĆIJADA OKUPILA PREKO 1000 UČESNIKA I POSJETILACA

IV tradicionalna “Kotlićijada Kneževo 2022” koja je održana juče u Ribolovačkom kampu Ugar, okupila je rekordan broj učesnika i posjetilaca. Preko 1000 učesnika i brojni posjetioci imali su priliku da uživaju u kulinarskim umjećima pravljenju kotlića koje su ove godine za njih pripremile 56 ekipa. Organizator ove manifestacije je Opština Kneževo.

Uređeniji ambijent i nešto drugačija organizacija privukla je i brojne posjetioce i učesnike iz Kneževa, ali i drugih opština poput Kotor Varoša, Čelinca i Laktaša. Manifestacija je započela u jutarnjim časovima raspoređivanjem ekipa po porcelama, prijavama i preuzimanjem rednih brojeva.

Ovu manifestaciju su svojim prisustvom uveličali i načelnici opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i opštine Čelinac Vlado Gligorić i brojni ugledni privrednici i poslovni partneri, poput Radenka Bubića i brojnih drugih.

Dok su ekipe pokazivale svoja kulinarska umjeća, brojne od njih odlučile su da se okušaju i odmjere snage u zabavnim igrama, poput vučenja konopca, skok u dalj, bacanju kamena sa ramena i prevrtanju gume.

Po završetku zabavnog dijela, prograšeni su i novčano nagrađeni najbolji. Titula najboljeg kotlića Kneževa 2022 godine pripala je ekipi Lovačka sekcija “Kobilja. Drugo mjesto osvojila je ekipa Udruženja Žena “Šarenica”, a treće mjesto ekipa Lovačka sekcija “Šolaji”.

U takmičarskom programu, titulu najboljih u vuči konopca osvojila je ekipa SP “Učo”. U disciplini bacanju kamena s ramena najbolji je bio Simo Milovanović, dok je u skoku u dalj najbolji bio Slobodan Marić, a u prevrtanju gume najuspješniji je bio Lazo Marić.

U nastavku slijedi galerija fotografija sa manifestacije “Kotlićijada Kneževo 2022″…