Home » ВИЈЕСТИ » Održana radionica u cilju jačanja turističkog sektora Srpske u Kneževu

Održana radionica u cilju jačanja turističkog sektora Srpske u Kneževu

U okviru projekta Hub and Spokes, koji u Bosni i Hercegovini implementira
USAID, u Skupštinskoj sali opštine Kneževo održana je radionica koja ima za cilj povećanje broja turista, ali i duži boravak turista u BiH, pa i u Kneževu.

Cilj projekta je da se turista u BiH zadrži duže od dva dana, te da mu se u okolini Banjaluke, Sarajeva i Mostara pruži sadržaj koji će ga zadržati

„Paket aranžmane će kreirati ekspert iz USAID-a, a cilj je da se turistima koji dolaze u Banjaluku organizuju putovanja u opštine i gradove banjalučko-prijedorske regije. Turistički aranžmani će biti ponuđeni turističkim agencijama, koje će biti fokusirane na receptivni turizam i te aranžmane će prodavati, čime će se povećati broj dolazaka u Republiku Srpsku“, naglasila je Šobotova.

Današnjoj radionici je prisustvovali su predstavnici iz sektora turizma, koji su promovisali svoje potencijale na području opštine Kneževo, ukazujući na mogućnosti iskorištavanja prirodnih potencijala, te razvoj planinarskog, sportskog, zimskog i kulturno-istorijskog turizma, a u svrhu kreiranja gotovog turističkog proizvoda sa područja ove opštine.

Kneževo je opština koja zbog brojnih prirodnih ljepota poput Cvrcke, Ilomske, Ugra, Čemernice, Vlašića, Ski centra, kulturno-istorijskih objekata (dvije stare crkve brvnare, brojni stećci), geografskog položaja, bogate tradicionalne hrane podvlašićkog kraja, itekako može da obezbjedi zanimljive turističke aranžmane.- zaključci su predstavnika iz sektora turizma sa područja opštine.

Radionica je realizovana u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Srpske, Privredne komore Republike Srpske, Turističke organizacije Republike Srpske i turističkih organizacija gradova i opština, a uz podršku USAID projekta za Razvoj održivog turizma u BiH.