Home » ВИЈЕСТИ » PROSLAVLJEN SV.ĆIRILO I METODIJE – KRSNA SLAVA SŠC „JOVAN DUČIĆ“ KNEŽEVO

PROSLAVLJEN SV.ĆIRILO I METODIJE – KRSNA SLAVA SŠC „JOVAN DUČIĆ“ KNEŽEVO

Kulturno-zabavnim programom i slavskom trpezom uz prisustvo učenika, radnika srednje škole i brojnih gostiju obilježena je krsna slava SŠC „Jovan Dučić“ Kneževo – Sv.Ćirilo i Metodije.

Direktor ove ustanove Bojan Regojević, je otvorio ovaj program čestitavši krsnu slavu profesorima, radnicima SŠC “Jovan Dučić” i učenicima. Potom je uslijedio kulturno-zabavni program koji su pripremili učenici u saradnji sa profesorima.

U centralnom dijelu programa za učenika generacije 2019/2023 godine proglašena je učenica Zorana Vuković, po zanimanju turistički tehničar.

Novčanu nagradu ispred Opštine Kneževo je uručio načelnik opštine Goran Borojević. On je čestitao Zorani na dosadašnjem ostvarenom uspjehu u školovanju i poželio mnogo sreće i uspjeha u daljem školovanju.

Zorana je za učenika generacije novčano nagrađena i od strane ŠG „Čemernica“ Kneževo.

Da se posjetimo, Srednjoškolski centar „Jovan Dučić“ Kneževo, ove godine proslavlja i 49 godina postojanja i rada. Osnovan je 1974. godine kao Srednjoškolski centar „Đuro Pucar Stari“. Prve školske godine imala je 228 učenika zanimanja metalske, drvno-prerađivačke, tekstilne i ekonomske struke. Rekordnih 800 učenika imala je u školskoj 1981/1982. Danas broji 88 učenika u 7 odjeljenja, o čijem obrazovanju brine 18 profesora za djelatnosti: ekonomija, pravo i trgovina (ekonomski tehničar, poslovno informatički tehničar i bankarski tehničar), šumarstvo i obrada drveta (šumarski tehničar) ugostiteljstvo i turizam (turistički tehničar), poljoprivreda i prerada hrane (prehrambeni tehničar).