Home » ВИЈЕСТИ » PROGLAŠENI UČENICI GENERACIJE OSNOVNIH ŠKOLA U KNEŽEVU

PROGLAŠENI UČENICI GENERACIJE OSNOVNIH ŠKOLA U KNEŽEVU

Učenici osnovnih škola na području opštine Kneževo koji ove godine završavaju deveti razred, nakon polaganja eksperimentalne male mature, polako se pripremaju i za proslavu male mature.

Dok iščekuju ovu nezaboravnu noć gdje će se oprostiti od svojih nastavnika, đačkih klupa, prisjetiti sa drugarima brojnih dogodovština tokom osnovnoškolskog obrazovanja, u centralnoj i područnim školama opštine Kneževo dodjeljene su Vukove diplome i proglašeni učenici generacije.

Tako je u JU OŠ „Dositej Obradović“, danas organizovan „Dan učeničkih postignuća“, dan posvećen učenicima koji su tokom ove školske godine ostvarili zapažene rezultate. Za učenika generacije proglašena je Una Vujinović. Ona je i jedna od pet dobitnika Vukove diplome u ovoj školi.

Dobitnici Vukove diplome su i Anastasija Laketić, Božan Milašinović, David Brborović i Anđela Bekić.

Učenici ovo škole malu maturu će proslaviti u petak (07.06.), u prostorijama ove osnovne škole a nakon svečanog defilea kroz grad.

U područnim školama JU OŠ „Petar Kočić“ Imljani i JU OŠ „Vuk Karadžić“ – Područno odjeljenje Javorani, za učenike devetih razreda je tokom vikenda organizovana proslava male mature.

Za učenika generacije JU OŠ „Petar Kočić“ Imljani proglašena je Željka Simanović koja je i dobitnica Vukove diplome.

Za učenika generacije JU OŠ „Vuk Karadžić“ Živinice – PO Javorani proglašen je Sergej Kovačić. Sergej je i jedini ovogodišnji dobitnik Vukove diplome u ovoj školi.