Home » ВИЈЕСТИ » MALOGOSPOJINSKI SABOR – SLAVA OPŠTINE KNEŽEVO I HRAMA „ROĐENJE PRESVETE BOGORODICE“

MALOGOSPOJINSKI SABOR – SLAVA OPŠTINE KNEŽEVO I HRAMA „ROĐENJE PRESVETE BOGORODICE“

Povodom slave Opštine i hrama – „ROĐENJE PRESVETE BOGORODICE“ – Mala Gospojina, Opština Kneževo u saradnji sa SPCO Kneževo, organizuje manifestaciju „Dani opštine Kneževo“, koja će trajati od 18.09.-21.09.2021. godine.

Ova manifestacija, biće obilježena u znatno skromnijem okruženju u odnosu na prethodne godine, ali svakako neće biti izostavljani centralni događaji u kojima će građani Kneževa, a i posjetioci, imati priliku da uživaju.

Tako je za ovogodišnju manifestaciju predviđeno:

18.09. – „Memorijalni turnir u pomen Momira Mome Trivunovića“, koji organizije Odbojkaški klub invalida Kneževo. Turnir će biti održan u Sportskoj dvorani Kneževo, sa početkom u 10:00 časova. Isti dan biće održan i „Šahovski turnir“, čiji je organizator Šahovski klub iz Kneževa, sa početkom u 10:00 časova u sali Skupštine opštine Kneževo.

19.09. – III. Sabor folklora organizuje SPKD „Prosvjeta“ Kneževo. Osim domaćina, publici će se predstaviti i 8 kudova i to Nova Topola, Potkozarje, Kotor Varoš, Laktaši, Stanari, Laminci, Paprikovac i Zalužani. Svečani defile je zakazan za 18:00 časova, a u 19:00 kulturno-umjetnički program, na igralištu ispod OŠ „Dositej Obradović (u slučaju loših vremenskih uslova sabor će se održati u Sportskoj dvorani Kneževo).

21.09. – Sa početkom u 9:00 časova u Hramu „Rođenja Presvete Bogoridice“ u Kneževu biće održana arhijerejska liturgija.

Isti dan sa početkom u 11:00 časova na parkingu kod zgrade Opštinske uprave biće održani Sajam ovčarstva i pčelarstva, kao i Izložba ručnih radinosti. U slučaju loših vremenskih uslova i ove aktivnosti će biti održane u Sportskoj dvorani Kneževo..

Screenshot_20210915-081929_Facebook