Home » ВИЈЕСТИ » Потписан “Споразум о финансирању пројекта”

Потписан “Споразум о финансирању пројекта”

cropped-9-2.jpg

Јуче је у Административном центру Владе Републике Српске, начелник општине Кнежево, гдин. Горан Боројевић, потписао Споразум о финансирању пројекта „Реконструкција зграде Центра за социјални рад“ општине Кнежево, са Министарством финансија Републике Српске.

Напомињемо, да је Влада Републике Српске, дана 26.04.2018. године донијела Одлуку о прихватању донаторских средстава Владе Републике Србије, по којој се из наведених донаторских средстава финансира, између осталих и пројекат „Реконструкција зграде Центра за социјални рад“ општине Кнежево у вриједности од 75.000 ЕУР-а. Носилац пројекта је општина Кнежево.

Осим наше Општине дозначена су средства за реализацију капиталних пројеката у 18 јединица локалне самоуправе у Републици Српској, као што су: Приједор, Нови Град, Козарска Дубица, Градишка, Челинац, Мркоњић Град, Добој, Пелагићево, Бијељина, Зворник, Осмаци, Братунац, Соколац, Источна Илиџа, Вишеград, Ново Горажде, Требиње, Србац.

Ово је друга транша донаторских средстава Владе Републике Србије у укупном износу од 5.000.000,00 ЕУР-а која је одобрена Републици Српској у виду једнократне помоћи ради реализације започетих пројеката сарадње у оквиру механизма сарадње по Споразуму о успостављању специјалних паралелних односа између Републике Српске и Републике Србије.

У разговору са начелником Општине, гдин. Горан Боројевић је изразио захвалност Влади Републике Србије и Влади Републике Српске, указујући на значај успостављања специјалних паралелних односа и упућивања једнократних новчаних помоћи Републици Српској, а поготово изразито неразвијеним јединицама локалне самоуправе, као што је општина Кнежево.