Home » ВИЈЕСТИ » SASTANAK DODIK -BOROJEVIĆ: USKORO KREĆE REKONSTRUKCIJA PUTA KARANOVAC-MITROVIĆI

SASTANAK DODIK -BOROJEVIĆ: USKORO KREĆE REKONSTRUKCIJA PUTA KARANOVAC-MITROVIĆI

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se sa rukovodstvom opštine Kneževo, na čelu s načelnikom Goranom Borojevićem.

Sastanku su prisustvovali i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević i direktor Helikopterskog srevisa Srpske Boban Kusturić.

Tokom sastanka dogovoreni su infrastrukturni projekti, a jedan od najvažnijih je svakako rekonstrukcija magistralnog puta od Mitrovića do Karanovca, koji je godinama veliki problem.

“Danas je puštena nabavka ispred Puteva, očekujemo po završetku tendera da krenu i radovi. Razgovarali smo i o problemu IRB-a, dogovorili smo da se zatezne kamate otpišu, a glavnicu da opština vraća u određenom periodu. Dogovorili smo i lokalnu infrastrukturu, gdje smo dobili grant od milion maraka i krećemo u realizaciju projekata u našim lokalnim zajednicama”, rekao je Borojević nakon sastanka.

Dodik je pojasnio da će za početak biti rekonstruisano 7 kilometara pomenutog puta.

“Krenućemo to nakon provedene tenderske procedure. Dogovorili smo da i neke pristupne puteve, koji imaju značaj za lokalnu zajednicu, urade u tom periodu. To je osnova ovih naših razgovora”, istakao je srpski član Predsjedništva.

Takođe na ovom sastanku dogovoreni su i infrastrukturni projekti za sanaciju lokalnih puteva.