Home » ВИЈЕСТИ » NOVIH 60.000 KM PODRŠKE ZA MLADE KROZ PROGRAM OMLADINSKE BANKE KNEŽEVO

NOVIH 60.000 KM PODRŠKE ZA MLADE KROZ PROGRAM OMLADINSKE BANKE KNEŽEVO

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji za period 2023-2026.godine, Opština Kneževo i Fondacija Mozaik će kroz program Omladinska banka Kneževo omogućiti novih 60.000 KM za realizaciju društveno korisnih projekata i pokretanje mikrobiznisa od strane mladih na području opštine Kneževo.

“Program Omladinske banke Kneževo se pokazao kao dobra prilika za sve mlade naše opštine, pošto im je omogućio da svoje društveno korisne ideje uspješno realiziju, ali i da pokrenu i sopstveni mikrobiznis. Kroz trogodišnje postojanje ove banke, uspješno je realizovano 23 društveno korisna projekta i pokrenuta 2 mikrobiznisa, koja i dalje funkcionišu. Potpisivanjem novog memoranduma o saradnji sa Fondacijom Mozaik, želimo da nastavimo istim putem i damo priliku i podršku mladima da uspješno realiziju svoje ideje.” – kazao je Načelnik opštine Kneževo Goran Borojević.

Memorandum o saradnji za period od 2023-2026.godine omogućiće realizaciju još najmanje 20 društveno korisnih projekata (maksimalni iznos podrške po projektu iznosi 1.800 KM, a podržani projekti mogu biti u iznosu od 1.000 KM do 1.800 KM), kao i podršku za još 4 nova mikrobiznisa mladih (grant podrški do 2000 KM godišnje).

U znak zahvalnosti dobre saradnje sa Fondacijom Mozaik, i u želji da ta saradnja traje još mnogo godinu na obostrano zadovoljstvo, mladi iz Kneževa su bili učesnici programskih aktivnosti “20 dana sadnje za 20 godina saradnje”. Ova aktivnost je dio proslave 20 godina uspješnog postojanja Fondacije Mozaik i uspješne saradnje sa partnersnik opštinama. U sklopu ovog programa mladi iz Kneževa su posadili drvored lipe na potezu od Fabrike obuće Dermal ka centru i pored dječijeg igrališta iznad Sportske dvorane Kneževo. Na ovaj način simbolično je proslavljen rođendan Fondacije Mozaik, pa i 3 godine uspješne realizacije programa Omladinske banke Kneževo.

Program Omladinske banke omogućava mladima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte.