Home » ВИЈЕСТИ » KARATE KLUB KNEŽEVO NA PRIJEMU KOD NAČELNIKA

KARATE KLUB KNEŽEVO NA PRIJEMU KOD NAČELNIKA

Za mlade talentovane karatisti iz Karate kluba „Kneževo“ koji su na nedavnom takmičenju „Liga šampiona“ u Šamcu, ponovo se okitili brojnim medaljama, organizovan je prijem kod načelnika opštine, gdje je ekipa od 5 učesnika ispred ovog kluba osvojila 4 srebrene medalje i to u borbama ekipno 2009.godište (Andrea Đukić, Anastasija Laketić, Una Vujinović) i katama 2010.godište (Stefan Krejić).

Ovaj tim zajedno sa trenerom Karate kluba Kneževo – Dejanom Ćetković, imali su priliku da načelnika opštine Kneževo -Gorana Borojević upoznaju sa dosadašnjim aktivnostima i uspjesima ovog kluba u karate takmičenju, ali i problemima sa kojima se susreće ovaj klub. Jedan od tih problema je i obezbjeđivanje prostora za trening.

Poželivši dobrodošlicu karatistima, Načelnik opštine je čestitao mladim karatistima na dosadašnjem postignutom uspjehu, izrazivši želju i spremnost u rješavanju ovog problema.

„Čestitam mladim karatistima na dosadašnjim postignutim rezultatima na takmičenjima u karateu. Raduje me vijest da su mladi u Kneževu posvećeni sportskim aktivnostima poput karatea. Osvojene medalje su rezultat hjihovog zalaganja i posvećenosti. Opština će nastojati uvijek da podrži talentovane mlade ljude u Kneževu. Danas smo uspijeli pronaći riješenje, da obezbjedimo adekvatan prostor za mlade karatiste i adekvatnije uslove za treniranje. Ne sumnjam da će rezultati biti još bolji.“ – kazao je Borojević.

Trener ovog kluba Dejan Ćetković izrazio je zahvalnost Načelniku opštine, na ukazanoj prilici za prijem, kao i podršci u obezbjeđenju adekvatnog prostora za trening karatea.

„Želeo bi da se zahvalim Načelniku na ukazanoj prilici za rješavanjem ovog ključnog problema za naš klub. Vjerujem da ćemo na ovaj način obezbjediti još bolje rezultate i zainteresovati još više mladih da se uključe u Karate klub Kneževo i posvete treniranju karatea.“ – kazao je Ćetković.

U razgovoru sa redakcijom portala mladi karatisti su prenjeli i svoje utiske o karateu, takmičenjima i dosadašnjim postignutim rezultatima.

Anastasija Laketić koja trenira karate oko 5 godina, kaže da je karate postao sastavni dio njenog života.

„Karateom se bavim poslednjih 5 godina. Imam plavi pojas u karateu. Redovno dolazim na treninge. Na nedavnom takmičenju u Šamcu sam osvojila srebrenu medalju u borbama, iako sam na takmičenju učestvovala sa povredom noge. „- kaže Anastasija.

U želji da ostvari dječački san trinestogodišnji Stefan Krejić je počeo da se bavi karateom.

„Kao jako mali želeo sam da naučim karate, a počeo sam da treniram 2017.godine. Imam plavi pojas. Osvojio sam brojne medalje, a nedavno sam dobio i pehar od kluba za najuspiješnijeg u predhodnoj sezoni. U najljepšem sjećanju mi je ostao turnir koji je bio organizovan u Prijedoru, gdje smo poslije turnira imali organizovano druženje i sa ostalim učesnicima turnira.“ – kaže Stefan.

Zadovoljni dosadašnjim treninzima i medaljama na takmičenjima, mladi karatisti kažu da uvijek može bolje. Želja im je da i oni jednog dana budu domaćini jedne od karate manifestacija, a do tada kažu da će naporno da rade, treniraju i ostvaruju još bolje rezultate.