Home » ВИЈЕСТИ » OPŠTINSKA BORAČKA ORGANIZACIJA KNEŽEVO POSTALA DIO STRUKTURE BORAČKE ORGANIZACIJE REPUBLIKE SRPSKE

OPŠTINSKA BORAČKA ORGANIZACIJA KNEŽEVO POSTALA DIO STRUKTURE BORAČKE ORGANIZACIJE REPUBLIKE SRPSKE

Opštinska boračka organizacija Kneževo je juče na nakon tačaka dnevnog reda za izbor predsjednika Boračke organizacije Republike Srspke zvanično primljena u krovnu organizaciju Boračke organizacije Republike Srspke (BORS-a).

Završetkom procedure osnivanja i prijema u strukturu BORS-a, okončana je i dugogodišnja agonija u vezi sa Opštinskom boračkom organizacijom Kneževo.

Naime, zakonitost osnivanja i rada Opštinske boračke organizacije Kneževo koja je bila osnovana još 2014.godine je bila predmet sudskog odlučivanja. Pravosnažnom presudom Okružnog suda od 13.02.2023.godine, potvrđena je odluka Osnovnog suda kojom je ništav upis Opštinske boračke organizacije Kneževo, koja je tada osnovana, a koju je zastupao Ranko Vučić. Nakon ove odluke suda, dana 18.05.2023.godine održana je izborna skupština i osnovana nova Opštinska boračka organizacija Kneževo, te je ista i upisana u jedinstveni registar udruženja građana. Za predsjednika ove organizacije je izabran Mirko Svjetlanović.

Podsjećamo, da je juče aktuelnom predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Radanu Ostojiću potvrđen mandat za naredne četiri godine na ovoj funkciji. Ostojić je na Izbornoj skupštini BORS dobio podršku 120 delegata, dok je njegov protivkandidat predsjednik opštinske Boračke organizacije Bratunac Zoran Gvozdenović dobio sedam glasova.

Prilikom izbora tri delegata su bila suzdržana.

Prije glasanja predsjednik gradske Boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić povukao je svoju kandidaturu na ovu funkciju u korist Ostojića.