Home » ВИЈЕСТИ » Ambasada Bugarske donira namještaj za vrtić u Kneževu

Ambasada Bugarske donira namještaj za vrtić u Kneževu

IMG-de202745777c857f32cb858bc7b96da8-V

Na zvaničnoj internet stranici Ambasade Bugarske u BiH objavljeni su rezultati javnog poziva za projekte koji će biti finansirani iz sredstava Bugarske razvojne pomoći i implementirani u Bosni i Hercegovini u 2021. godini.

Ukupno je odobreno 9 projekata iz cijele BiH, a među 4 projekta koji će se realizovati u Republici Srpskoj nalazi se i projekat “Namještaj za vrtić” koji je predložen od strane JU Dječiji vrtić “Radojka Lakić” iz Kneževa.

Ambasada Bugarske će u projektu učestvovati u iznosu od 9720 bugarskih leva (vrijednost leva je približno jednaka KM), a sporazum o nepovratnoj finansijskoj pomoći potpisali su ambasadorica Bugarske u BiH gospođa Avgustina Cvetkova i načelnik opštine Kneževo Goran Borojević i plan je da se projekat realizuje u narednih 6 mjeseci.

“Dio sredstava je već uplaćen na posebni račun opštine otvoren za ovaj projekat, raspisan je tender za nabavku namještaja i očekujemo da projekat bude realizovan u predviđenom roku” – izjavio je Goran Borojević, načelnik opštine Kneževo koji se zahvalio donatorima na vrijednoj donaciji.

Vrtić u Kneževu je jedina predškolska ustanova u opštini, a donirani namještaj će poboljšati uslove za boravak mališana u ovoj ustanovi.

“Projektom je planirano da se u potpunosti zamijene stolovi, stolice i kreveti u vrtiću. Nabavkom novog namještaja djeca će dobiti bolje i ljepše uslove za boravak, a svakako će se olakšati i rad na održavanju prostorija” – izjavila je Branka Đenić, direktorica vrtića.