Home » ВИЈЕСТИ » OTVORENA MANIFESTACIJA “DANI OPŠTINE KNEŽEVO 2022”

OTVORENA MANIFESTACIJA “DANI OPŠTINE KNEŽEVO 2022”

Danas je u Sportskoj dvorani Kneževo, obraćanjem Načelnika opštine Kneževo Gorana Borojevića, svečano otvorena manifestacija “DANI OPŠTINE KNEŽEVO” posvećana slavi Opštine i Hrama – „ROĐENJE PRESVETE BOGORODICE“ – Mala Gospojina.

Organizator ove manifestacije je Opština Kneževo i SPCO Kneževo.

Nakon svečanog otvaranja manifestacije uslijedio je „Memorijalni turnir u pomen Momira Mome Trivunovića“, a čiji je organizator Odbojkaški klub invalida iz Kneževa.

Na početku turnira, publici se obratio Ostoja Verić, predsjednik kluba OKI Kneževo, te zamolio prisutne da minutom ćutanja odaju počast Momiru.

Verić je imao samo riječi hvale za Momira, naglašavajući da je Momir bio kapiten OKI Kneževo, član ovog kluba od osnivanja, dobar i cijenjen čovjek, koji će svima ostati u lijepom sjećanju.

Zaključio je na kraju da će OKI Kneževo i pored brojnih poteškoća u radu sa kojima se susreće, a naročito u pogledu članstva, uz podršku Opštine i Načelnika, nastojati da ovaj turnir ima status memorijalnog turnira, te da se svake godine održava u pomen Momiru Trivunoviću.

Isti dan u Skupštinskoj sali održan je i šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba Progres. Prisutnim učesnicima se obratio i načelnik Opštine Goran Borojević, poželjevši dobrodošlicu i dobru sreću svim učesnicima današnjeg turnira. Povlačenjem prvog poteza šahovske figure on je zvanično otvorio ovaj Šahovski turnir.

Na šahovskom turniru svoje snage će odmjeriti 30 učesnika, dok će na turniru u sjedećoj odbojci prestaviti 4 ekipe.

Drugi dan manifestacije nas očekuje turnir u malom fudbalu, a zainteresovane ekipe svoje učešće mogu prijaviti do početka turnira.