Home » ВИЈЕСТИ » 4.“VIDOVDANSKI DANI“ KNEŽEVA

4.“VIDOVDANSKI DANI“ KNEŽEVA

Povodom Vidovdana jednog od najvećih srpskih praznika, Opština Kneževo ove godine organizuje četvrtu po redu manifestaciju pod nazivom „Vidovdanski dani“.

Trodnevna manifestacija će ove godine obuhvatiti niz aktivnosti za najmlađe sugrađane Kneževa, ali i za one nešto malo starije.

U saradnji sa Ministarstvom porodice omladine i sporta, u sklopu manifestacije „Vidovdanski dani“ Kneževo, za 26.06. sa početkom u 18:00 časova na Sportskom igralištu ispod O.Š. Dositej Obradović, predviđena je Konferencija beba. Cilj ove aktivnosti je promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, svijesti o značaju porodice i podsticanje nataliteta.

Pravo učešća na konferenciji beba imaju sve bebe koje se prijave taj dan, a koje su rođene u periodu od 28.06.2022-26.06.2023.godine. Iz opštinskog organizacionog odbora su naglasili da će biti izabrana najmlađa beba, najstarija beba, beba sa najviše braća i sestara, te da su pripremili brojna takmičenja za djecu do 3 godine -ispijanje sokića, za djecu do 6 godina – najkretivniji crtež na temu „Porodica“, kao i razna takmičenja za svu djecu do 7 godina.

Drugi dan ove manifestacije predviđen je za „Veče folklora u susret Vidovdanu“, koje će se održati u Kino sali sa početkom u 18:30 časova. Posjetioce očekuje bogat kulturno – umjetnički program uz nastup kulturno-umjetničkih društava, poput: KUD „Kozara“ Gornji Podgradci, KUD „Dukat“ Brezik Laminci i domaćina SPKD „Prosvjeta“ Kneževo.

Treći dan manifestacije „Vidovdanski dani“, 28.06. predviđeni su: svečana liturgija sa početkom u 09:00 časova u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kneževu. Potom će biti služen Parastost poginulim borcima u 10:30, a u 11.30 Pomen u Spomen sobi.

Pozivamo sve građane Kneževa, da svojim prisustvom uveličaju proslavu Vidovdana.