Home » ВИЈЕСТИ » ODRŽANA „KONFERENCIJA BEBA“ U KNEŽEVU

ODRŽANA „KONFERENCIJA BEBA“ U KNEŽEVU

Juče je na igralištu ispod Osnovne škole „Dositej Obradović“ Kneževo održana „Konferencija beba“, koja je okupila brojne mališane uzrasta do 7 godina.

Ova, najdraža manifestacija za djecu imala je za cilj promovisanje porodice i porodičnih vrijednosti, svijesti o značaju porodice i podsticanje nataliteta.

Kako pravila „Konferencije beba“ nalažu izabrane su najmlađa beba, najstarija beba i beba sa najviše braće i sestara, a pravo učešća imale su sve bebe rođene u periodu od 28.06.2022-26.06.2023.godine.

Titulu najmlađe bebe ponijela je Stokanić Natalija, najstarije – Marić Luka, a beba sa najviše braće i sestara je Benić Aleksandar.

Osim izbora najmlađe i najstarije bebe i bebe sa najviše braće i sestara, organizovana su i takmičenja u puzanju, a za nešto starije učesnike, i takmičenje u ispijanju sokića za mališane uzrasta do 3 godine, mališane uzrasta do 6 godina takmičenje u crtanju na temu „Porodica“, razna takmičenja za svu djecu uzrasta do 7 godina. Najuspješniji su i nagrađani.

U puzanju prvo mjesto je osvojio Luka Marić, drugo Miladin Pavlović i treće Katarina Mišić.

Program manifestacije „Konferencija beba“ u Kneževu dodatno su obogatili mališani iz JU Dječiji vrtić “ Radojka Lakić“ Kneževo i voditelj programa Nidžo Cvrčak.

Pokrovitelj ovogodišnje „Konferencije beba“ je  Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a organizator je Opština Kneževo.